Nepodceňujte výběr zimních pneumatik

V zimě se musí dodržovat jistá pravidla, abyste absolvovali bezpečnější jízdy. Hodně záleží na dovednostech řidičů, ale také na kvalitním vybavení vozidla. I když patří hlavní tahy k dobře udržovaným, záludnosti vás čekají na mostech, blízko polí, na cestách a jinde.

Povinnost používání pneumatik

Překvapila vás vrstva sněhu, ledu nebo námrazy na vozovce? Povinnost používat zimní pneumatiky vás v naší republice nemine v období v době od 1. listopadu do 31. března právě v těchto zhoršených podmínkách. Pokud zamíříte na místa, kde mají dopravní značku „zimní výbava“, pak se v uvedeném období neřídíte stavem vozovky, ale máte je vždy. V případě ignorování této skutečnosti vám hrozí pokuta až několik tisíc. Hodí se vám tip na zimní pneu? Potom doporučuji Continental WinterContact™ TS 860 S, které vás překvapí velice potěšující jízdou na sněhu. Určitě oceníte brzdný výkon pro maximální bezpečí a skvělý handling na suchu. Oceníte je pro sportovní vozidla. Nezklamou vás na sněhu, protože obsahují speciální konstrukci trakčních lamel a nových sněhových drážek. Díky tomu se vylepšila přilnavost a spojení se sněhem.

Continental WinterContact™ TS 860 S

Testování při rozjezdu na sněhu

Cestování přináší i komplikace s automobilem. Kluzký povrch vám může způsobit protáčení kol. V tomto případě zařaďte dvojku a pomalu přidávejte plyn, zároveň lehce pusťte spojku. Dbejte na to, že na úzké cestě má přednost ten, kdo jede do kopce. Pneumatiky na zimu potřebují dostatečnou hloubku dezénu. Z dalších pravidel nezapomeňte na udržování dostatečné vzdálenosti od auta jedoucího před vámi, protože někdy se nevyhnete okamžité reakci a zastavení. Jestliže jedete na sněhu do kopce, zařaďte vyšší rychlost než za normálních podmínek. Předjíždění hodně zvažte, zapojte zdravý rozum, jestli příliš neriskujete. Jezděte plynule, zapomeňte na prudké brzdění nebo zrychlování, protože tím si jen zaděláte na smyk či na zablokování kol.